fbpx

הרמת סינוס: כל המידע על טיפול השיניים המתיש הזה

הרמת סינוס: כל המידע על טיפול השיניים המתיש הזה

זמן קריאה: 2 דקות

מטופלים ומטופלות רבים הסובלים מחוסר עצם בלסת העליונה מופנים לבצע הרמת סינוס והשתלת עצם, ולא יודעים כי מדובר בהליך שעלול להיות ארוך ומסוכן. על מהות הטיפול, עבור מי הוא נועד ועל האלטרנטיבה האלגנטית המתקדמת בתחום השתלות השיניים כיום

הרמת סינוס והשתלת עצם: מה זה בכלל?

בקרב מטופלים ומטופלות רבים הסובלים מאובדן שיניים בלסת העליונה (הקרויה המקסילה), עצם הלסת נשחקת, וכתוצאה, הסינוס (חלל מלא אוויר הממוקם בתוך עצמות הפנים) – גדל. במקרה זה, כאשר העצם נספגת והסינוס גדול מדי, למעשה לא נותרת מספיק עצם באיזור השיניים שבלסת העליונה, והדבר עלול להקשות על ביצוע הליך השתלת שיניים. כאשר אין די עצם תומכת, לא אפשרי להשתיל שתלים דנטליים סטנדרטיים.

לעיתים, מצב זה יוצר תסכול וחרדה ואף מונע ממטופלים ומטופלות לפנות לטיפולי המשך בכדי לפתור את הבעיה: הרמת סינוס והשתלת עצם. הרמת סינוס היא טיפול שיניים כירורגי שמטרתו ליצור תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה, היכן שהיא חסרה. השתלת עצם מבוצעת ישר אחרי ההרמה, בכדי שיהיה ניתן לעגן אל העצם שתלים. הבעיה עם הטיפולים הללו הוא שעל אף יעילותם היחסית, הם עלולים להיות ארוכים, מתישים וכואבים למדי.

 

הרמת סינוס
הרמת סינוס

הרמת סינוס פתוחה

מדובר בהליך כירורגי פולשני, בו הרופא מבצע סוג של "פתח" בצד הלסת החיצוני, מתוכו הוא מרים את רירית חלל הסינוס וממקם גרגירי עצם כתושה. הרופא סוגר את החלל ותופר את החניכיים, ובמהלך כשמונה חודשי החלמה, העצם הטבעית של הגוף מצליחה להחליף בהדרגה את גרגירי העצם הכתושה. לאחר תקופה זו, נוצרת עצם עבה דיה אליה ניתן להחדיר שתל דנטלי ולאחריו גשר ומערכת כתרים.

הרמת סינוס סגורה

בהרמת סינוס סגורה, אין פתיחה של צד הלסת, אלא קדח קטן של 3-5 מ"מ דרך חלל הפה. הרמה כזאת היא אפשרית רק כאשר יש קצת יותר עצם בלסת, כך שיש להוסיף בין 2 ל-3 מ"מ של עצם כתושה. כלומר, בשונה מהרמת סינוס פתוחה, הליך זה הוא אידיאלי עבור מטופלים ומטופלות שמצב עצם הלסת שלהם לא חמור מאד. גם כאן דוחף הרופא את רירית הסינוס ומחדיר עצם כתושה, ויש פעמים בהן ניתן אפילו להחדיר שתל דנטלי במקום.

הרמת סינוס בפולשנות מינימלית

קיימות היום גם שיטות פחות פולשניות של הרמת סינוס, בניגוד לשתי דרכים די אגרסיביות אלה. בשיטות אלה, הרירית למעשה מורמת באופן סלקטיבי ולא דורשת פתיחה מסוכנת מדי של חלל הפה. אך עדיין מדובר במעין הליך מעבר בדרך להשתלת השיניים עצמה.

סיבוכים בפרוצדורה

הרמת סינוס פתוחה או סגורה היא הליך כירורגי לא פשוט, הדורש התאוששות משמעותית והחלמה ארוכה יחסית (בעיקר בהרמה פתוחה). הסיבוכים האפשריים מהליך זה כוללים שטפי דם, נפיחויות בפה ובלסת, כאבים עזים וזיהומים.

השתלת שיניים ללא הרמה: האלטרנטיבה המתקדמת

עבור מטופלים ומטופלות הסובלים מחוסר עצם בלסת העליונה, אשר אינם מעוניינים בהליכים כה ארוכים, מסורבלים ומסוכנים של שינויים בסינוסים, השתלת עצם ורק לאחר מכך השתלת שיניים חדשות, קיימת גם אופציה אחרת, ידידותית הרבה יותר. השתלת שיניים זיגומטית מאפשרת פתרון מיידי לבעיית חוסר העצם, על ידי שימוש בשתלים דנטליים ייעודיים הנקראים שתלים זיגומטיים. שתלים אלה אינם מחוברים לעצם הלסת הלא קיימת במקרה הזה, אלא לעצם הלחי שמעליה (הקרויה זיגומה). השתלים הללו ארוכים יותר ולכן הם מצליחים להתחבר גבוה יותר ובאופן יציב, כך שניתן לחבר את הגשר ומערכת הכתרים אליהם בקלות, ולמעשה לעקוף את הבעיה באופן אלגנטי וקצר יותר.

גם במקרה של חוסר עצם בלסת התחתונה, ניתן לבצע השתלת שיניים בזאלית, בה משתמשים בשתלים בזאליים (שתלי דיסק), שמחוברים מצדי החניכיים ולא לעצמות הלסת הדלילות.

 

שיקום הפה
לחיוג מהיר למרפאה