fbpx

שתלים זיגומטיים לשיניים: פתרון לחוסר עצם בלסת העליונה

שתלים זיגומטיים לשיניים: פתרון לחוסר עצם בלסת העליונה

שתלים זיגומטיים: פתרון חדשני בהשתלות שיניים מורכבות

שתלים זיגומטיים יצרו מהפכה של ממש בתחום השתלות השיניים ואיפשרו לראשונה לבצע השתלות שיניים במקרים של חוסר עצם חמור בלסת העליונה ללא צורך בהרמת סינוס קשה וכואבת.

שתלים זיגומטיים – הצורך יוצר את הפתרון

השתלת שיניים היא אחד מהפתרונות הנפוצים והיעילים ביותר לשחזור שיניים חסרות, אך לא תמיד קל לבצע את ההשתלה בשל תנאים אנטומיים שונים של הלסת. במשך שנים רבות, הגישה הרווחת בהשתלת שיניים הייתה להסתמך על עצם הלסת הקיימת ולעגן אליה את השתלים הדנטליים.

כלומר התפישה הטיפולית היתה שהשתלים הדנטליים מחליפים את התפקוד המקורי של שורשי השיניים ומחזיקים מערכת השיניים החדשה שמושתלת ממש כמו השורש של שן טבעית.

שתלים זיגומטיים ארוכים יותר
שתלים זיגומטיים ארוכים יותר

אז מה הבעיה?

השימוש בעצם הלסת כבסיס לשתלים הדנטליים עובד מצויין… כל עוד עצם הלסת במצב מצויין. הבעיה מתחילה כשיש מקרים שבהם נוצר מחסור בעצם הלסת אצל המטופלים ואז הבסיס שעליו בנינו להחזקת שתלים דנטליים מתערער.
כאשר אדם מבוגר מאבד את השיניים שלו לאורך השנים, הגוף מתחיל להסתגל למצב החדש – מאחר שתפקידן של עצמות הלסת הוא להחזיק ולייצב את השיניים, במידה וכבר אין שיניים, הגוף "מבין" שאין גם צורך יותר בתחזוקה שוטפת של עצמות הלסת. מבחינת הגוף, עצמות הלסת "יצאו לפנסיה" וסיימו לעבוד כבסיס של השיניים.

התוצאה של המצב הזה הוא תהליך שבו מתרחשת ספיגה חוזרת של חומרי הבניין של עצם הלסת מה שמביא לפירוק הולך וגובר של עצם הלסת שהופכת להיות דקה ושברירית יותר.
במידה והשתלת השיניים נעשית בשלבים מוקדמים של אובדן העצם ניתן עדיין להשתמש בעצם לעיגון השתלים ובכך גם להאט משמעותית את ספיגתה, אבל במקרים רבים שבהם ההשתלה נעשית תקופה ארוכה אחרי שהעצם החלה להיספג, אין מספיק עובי וכח לעצם הלסת כדי להחזיק את השתלים הדנטליים שרצינו להשתיל.

אז מה ניתן לעשות כאשר יש חוסר בעצמות הלסת?

בעקבות המחסור בעצם הלסת העליונה אין למעשה לרופא השיניים מקום שאליו הוא יכול לעגן בצורה בטוחה את השתלים הדנטליים. לכן, עד להופעת שתלי הזיגומה הרופאים נאלצו למצוא פתרונות וטכניקות ש"ישלימו" את עצמות הלסת החסרות.

מה זה אומר? אם אין מספיק עצם, אז נבנה עצם מלאכותית ונשלים אותה, כך שתוכל לשמש אותנו כמו העצם הטבעית להחזקה של השתלים הדנטליים.

במקרים של חוסר עצם בלסת העליונה רופאי השיניים מצאו פתרון מקורי – שימוש בחללים ריקים שכבר קיימים באזור הפנים שלנו – חללי הסינוס, שנמצאים ממש מעל לעצם הלסת העליונה כבסיס לעצם החדשה.

לשם כך פותחה שיטה שנקראת הרמת סינוס – בשיטה זו הרופא משתמש בחללי הסינוס של המטופל כמקום שבו תיבנה העצם המלאכותית החדשה.

איך עובדת הרמת סינוס?

רופא השיניים מבצע הליך כירורגי שבוא הוא נכנס אל הסינוסים ומשתיל בחללי הסינוס אבקות של תחליפי עצם. האבקות הללו שוקעות בתחתית חלל הסינוס, ממש מעל עצם הלסת המקורית ולאחר שהחומרים האלו מתגרמים (הופכים לעצם קשיחה) למטופל נוצרת שכבת עצם חדשה והרופא יכול לעגן אליה את השתלים.

הבעיה היא שטיפול כזה כרוך בכאבים רבים, זמן החלמה ארוך (צריך לחכות שהעצם החדשה תתגרם), עלויות גבוהות וסיכון לסיבוכים, כמו חדירה לרקמות רגישות של הסינוסים או השארת פתחים זעירים בין הסינוסים לחלל הפה.

במצבים כאלה, מטופלים רבים לא היו מסוגלים לעבור את ההליכים הכואבים, או שהם נאלצו להסתפק בשיניים תותבות במקום בשיניים קבועות. הרופאים לא יכלו להציע פתרון טוב יותר למטופלים אלה, שכן לא היה פתרון שמתמודד עם חוסר העצם בצורה אפקטיבית.

עם הזמן, התפישה השתנתה, ורופאי השיניים החלו להבין כי יש להתאים את הטיפול למטופל ולא להפעיל גישה אחידה. המהפכה הזו הובילה לפיתוח של פתרונות חדשניים, ובראשם השתלים הזיגומטיים, שהפכו לפתרון אפקטיבי ומתקדם בהשתלות שיניים, במיוחד במקרים של חוסר עצם בלסת העליונה.

מהם שתלים זיגומטיים?

שתלים זיגומטיים הם למעשה שתלים דנטליים ייחודיים שנועדו להתמודד עם בעיית חוסר עצם בלסת העליונה, מבלי שיהיה צורך בהשתלת עצם או הליך מורכב כמו הרמת סינוס.

בשתלים רגילים, השתל מוברג לתוך עצם הלסת, שצלים זיגונטיים, לעומת זאת, הם שתלים ארוכים יותר משתלים רגילים ומגיעים אל מעל לאזור הלסת. כלומר אל עצם הזיגומה – העצם שממוקמת בחלק העליון של הלחי, היכן שנמצאת הגבעה של הלחי.
עצם הזיגומה היא עצם חזקה שנמצאת במיקום מדוייק מעל הפה שלנו ולכן מתאימה לעיגון של שתלים דנטליים.

בכך ניתן למעשה "לעקוף" את בעיית עצם הלסת החסרה, ללא טיפולים מייסרים של הרמות סינוס ולחסוך למטופלים ולמטופלות סבל רב וזמני החלמה ארוכים.

כיצד פועלת השתלת שיניים זיגומטית?

השתלה זיגומטית מצריכה מיומנות גבוהה מצד הרופא, שכן על הרופא להחדיר את השתל בצורה מדויקת אל תוך עצם הזיגומה.
בתהליך זה, הרופא נדרש לבצע חיתוך מדויק של החניכיים, ולאחר מכן להחדיר את השתל הזיגומטי לעמקי העצם הזיגומטית. בעזרת שתלים ארוכים יותר וברגים מיוחדים, השתל "ננעץ" בתוך העצם בצורה יציבה ומאפשר עיגון מוצלח של השיניים.

היתרונות של שתלים זיגומטיים

השתלים הזיגומטיים מציעים מספר יתרונות בולטים:

  1. הימנעות מהשתלת עצם: בהשתלות רגילות, כל מטופל עם חוסר עצם נדרש לעבור הליך של הרמת סינוס או השתלת עצם. שתלים זיגומטיים מאפשרים להימנע מצעדים אלו.
  2. החלמה מהירה יותר: מאחר וההליך כולל פחות כואב ופחות התערבות כירורגית מורכבת, זמן ההחלמה קצר יותר.
  3. אחוזי הצלחה גבוהים: השתלים הזיגומטיים הם פתרון מצוין עם שיעור הצלחה גבוה, במיוחד במקרים שבהם השתלה רגילה הייתה בלתי אפשרית.
  4. תוצאה אסתטית במיוחד: השתלים הזיגומטיים מספקים תמיכה מצוינת לשיניים קבועות, עם תוצאה אסתטית טבעית ומרשימה.

מרפאת ד"ר יגאל בלן – מחלוצי השימוש בשתלים זיגומטיים בישראל

ד"ר יגאל בלן היה מהרופאים החלוצים בישראל ובעולם בשימוש בשתלים זיגומטיים וצבר לאורך השנים ניסיון חסר תקדים בתחום עם מאות השתלות מוצלחות למטופלים שסבלו מחוסר עצם בלסת העליונה.

החדשנות בתחום השתלים הזיגומטיים הביאה להתעניינות בינלאומית. ורופאי שיניים בכירים מכל רחבי העולם – כולל אמריקה, רוסיה, הודו, סין, אירופה ודרום אפריקה – מגיעים אל ד"ר בלן מידי שנה, כדי להשתלם על השימוש בשתלים הזיגומטיים ועל מנת ללמוד ולהתעדכן בטכנולוגיות החדשות ביותר.

שתלים זיגומטיים – פתרון חכם לבעיית חוסר העצם

השתלים הזיגומטיים הם פתרון חכם ומתקדם למטופלים הסובלים מחוסר עצם בלסת העליונה. בזכותם, ישנן כיום אפשרויות רבות למטופלים במצבים רפואיים שונים, ללא הצורך בהליכים כירורגיים כואבים ומסובכים. שיטה זו משנה את הדרך שבה רופאי השיניים מתמודדים עם השתלות שיניים, ומאפשרת פתרונות מותאמים אישית לכל מטופל.

לחיוג מהיר למרפאה